pátek 26. srpna 2016

KOKOSOVO-POHÁNKOVÁ TORTA S MASCARPONE KRÉMOM A ČERNICAMI

Dnes mám pre Vás recept na túto skvelú tortičku, ktorú som piekla asi pred 2 týždňami pred odchodom na dovolenku. Recept som si poznačila, ale príspevok prikladám až dnes. Nám všetkým doma chutila, dúfam, že bude chutiť aj Vám 


Na cesto:

❤ 100g pohánkovej múky

❤ 100g kokosovej múky VirginCoconut

❤ cca 140-160 ml polotučného mlieka (podľa potreby)

❤ 3 vajcia (zvlášť bielka a žĺtka)

❤ 30g kokosového cukru

❤ pár kvapiek vanilkových flavdrops

❤ trochu prášku do pečiva


Zmiešame obidve múky, žĺtka, cukor, prášok do pečiva a pomaly prilievame mlieko (nie všetko naraz, radšej menej). Vo vedľajšej miske si vyšľaháme bielka a tie jemne vmiešame do cesta. Potom podľa konzistencie dolejeme ešte mlieko (ak je potreba). Ochutíme flavdrops (alebo iných sladidlom) podľa potreby. Cesto nalejeme do silikónovej formy a pečieme cca 30-40 min. na 180st.

Na krém:
❤ 250g nízkotučného tvarohu

❤ 250g mascarpone

❤ 1 kokosový pudingový prášok

❤ 200 ml plnotučného mlieka

❤ pár kvapiek vanilkových flavdrops


Najprv si uvaríme hustý puding (1 sáčok + 200 ml mlieka). Necháme vychladnúť a následne k nemu primiešame tvaroh a mascarpone. Ochutíme flavdrops a všetko dôkladne mixujeme do súvislej hmoty. Po upečení a vychladnutí cesta, rozotrieme krém po vrchu.

Na ozdobu:
❤ cca 20g strúhaného kokosu
❤ cca 100g černíc
❤ čučoriedky
❤ 50g bieleho jogurtu

Krém jemne posypeme strúhaným kokosom. Polovicu černíc roztlačíme a zmiešame s jogurtom (ak sú kyslé, opäť jemne osladíme). Na stred torty namažeme černicovo-jogurtový krém a dozdobíme zvyšným ovocím (alebo akýmkoľvek iným, aké doma máte, napr. malinami...).


NUTRIČNÉ HODNOTY na 1/12 torty:

Energia: 1.076 kJ
B: 7,9 g
T: 17,7 g
S: 15,8 g
Dobrú chuť!

Danka Sali



Žádné komentáře:

Okomentovat