sobota 22. dubna 2017

Zázračná rastlinka menom

"Moringa Caribbean"


Krásne nedeľné ránko!

Po dlhšej dobe pridávam opäť nový článok - konkrétne recenziu na produkty s obsahom Moringy karibskej. Ak nemáte šajnu o čo ide, nevadí. Čítajte ďalej a všetko sa dozviete.


Čo je Moringa?

Moringa karibská je zaujímavá (zatiaľ ešte žiaľ menej známa) rastlinka, nazývaná aj zázračný strom. Toto pomenovanie dostala právom, nakoľko obsahuje najväčšie množstvo rozličných vitamínov a minerálov zo všetkých rastlín na svete. Pestuje sa na plantážach ostrova Svätá Lucia a ihneď po zbere je spracovávaná, prechádza sušením a vyrába sa z nej prášok, kapsule a iné produkty.
Ak Vás zaujíma viac ohľadom jej pestovania, môžete sa dočítať TU



Čím je Moringa významná?

Moringa obsahuje širokú škálu vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré sú veľmi zdraviu prospešné. Nájdeme v nej: vitamín A, B2, B3, C, E, minerály: vápnik, meď, horčík, železo, zinok, fosfor, draslík. Ďalej veľmi významnou zložkou sú esenciálne aminokyseliny, nakoľko esenciálne AMK si ľudské telo nevytvára a musíme ich prijímať v potrave. Sú to: leucín, lyzín, valín, fenylalanín, izoleucín, treonín, tryptofán a metionín. Okrem toho obsahuje aj ďalšie AMK: kyselinu glutámovú, kyselinu asparágovú, arginín, tyrozín a histidín.
V neposlednom rade aj omega-3 mastné kyseliny a dôležitý chemický prenášač zeatín. Antioxidanty sú dôležité v boji proti voľným radikálom a chránia nás pred oxidačným stresom.


Aké má Moringa účinky?

Moringa má vďaka vysokému obsahu dôležitých látok, veľa pozitívnych účinkov na zdravie. Vypísala som zopár najvýznamnejších:

- posilnenie imunitného systému
- podpora rastu mozgových a nervových buniek
- pomáha pri chudokrvnosti
- znižuje riziko vzniku zápalových ochorení
- pomáha pri cukrovke
- ochrana pred voľnými radikálmi
- zlepšuje potenciu 



Podrobnejšie info o jej účinkoch a obsahových látkach nájdete v článku TU

V akých produktoch nájdeme Moringu?

Moringu je možné použiť v podobe kapsúl, prášku, ale tiež si môžete Moringu vychutnať v káve, čaji alebo čokoláde, ktorá existuje v niekoľkých príchutiach. Všetky produkty si máte možnosť objednať TU



Dá sa Moringa využiť aj pri varení/pečení?

Samozrejme :-) Veľmi rada skúšam recepty s práškom Moringy karibskej. Zatiaľ ju využívam najmä na sladko, ale dajú sa z nej samozrejme pripraviť aj slané recepty. Môžete ju pridať do cesta na palacinky či lievance, do koláčov, muffinov, ovsenej kaše, smoothie alebo pudingu.
Zelený prášok urobí Váš pokrm veľmi lákavý a netradičný.

Waffle s obsahom Moringy Caribbean

Ovsená kaša s Moringou

Ak sa chcete dozvedieť viac, určite pozrite na stránku o Moringe TU kde nájdete všetky informácie.

Majte krásny deň a pokiaľ Morignu už poznáte, používate ju vo svojej kuchyni a máte nejaký zaujímavý tip, kde by sa dala využiť, budem rada ak mi dáte vedieť. Chutných a zdravých receptov nie je nikdy dosť!

Danka Sali




1 komentář:

  1. I have been dotty by reading your blog because it has a unique data. If you want to stay healthy . You Should Drink Water in Copper Water Bottles

    OdpovědětVymazat