sobota 3. září 2016

ORECHOVO - KAKAOVÁ OREO TORTA 

Dnes mám pre Vás recept na túto na prvý pohľad veľmi nezdravo vyzerajúcu tortu 🎂 Cesto aj krém sú však úplne clean, len tá ozdoba ju robí "nebezpečnou" 😁
Je na každom z Vás, ako si ju ozdobíte, ja hlasujem aj za pár sladkostí (lebo ak si denný príjem jednoduchých cukrov držím do 10%, tak nie je čo riešiť) 



Na cesto:
🌼 100g pohánkovej múky
🌼 100g mletých vlašských orechov
🌼 100-150 ml mlieka (podľa potreby)
🌼 30g kokosového cukru
🌼 3 vajcia
🌼 1 lyžica rumu

Postup:
Žĺtka oddelíme od bielkov. Zmiešame múku, žĺtka, orechy, cukor, rum. Prilievame mlieko (zo začiatku radšej menej.) V druhej miske si vyšľaháme bielka, ktoré jemne vmiešame do tuhého cesta. Ak je cesto stále tuhé, prilejeme viac mlieka. Cesto nalejeme do silikónovej formy a pečieme 30-40 min. na 180 st.



Na krém:
🌼 1 čokoládový puding v prášku
🌼 200 ml plnotučnho mlieka
🌼 flavdrops (biela čokoláda alebo iná príchuť)
🌼 200g kyslej smotany 16%
🌼 250g nízkotučného tvarohu
🌼 50g kokosovej múky od Virgin Coconut

Na ozdobu:
🌼 4 ks Oreo
🌼 7 ks čokoládových plnených trubičiek
🌼 20g horkej čokolády 50%

Postup:
Najprv uvaríme čokoládový puding z prášku. Použijeme 200 ml plnotučného mlieka a flavdrops na osladenie. Puding uvaríme hustý a až vychladne, pridáme ostatné suroviny (tvaroh, smotanu). Všetko dôkladne mixujeme do súvislej hmoty. Na zahustenie použijeme kokosovú múku (podľa potreby, tak, aby krém netiekol, ani sa nerozpadal). Po vychladnutí cesta ho rozotrieme na vrchu. Postrúhame horkou čokoládou. A potom my "IIFYM-áci" s kľudným svedomím pridáme Oreo a trubičky :-D Alebo necháme bez ozdoby (to už ako kto chce )

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 kúsok (1/12):

Energia: 1.047 kJ

B: 8,8 g

T: 14,3 g
S: 20,8 g



Ideálne na raňajky, poobede ku kávičke, kedykoľvek máte chuť 

Dobrú chuť!

Danka Sali





Žádné komentáře:

Okomentovat