Pohánkovo-žitný koláč s pudingovým jahodovo-smotanovým krémom, čokoládou a müsli srdiečkami
Dnes mám pre Vás opäť jeden veľmi jednoduchý recept. Príprava veľmi rýchla, makrá tiež vcelku pekné a chuťovo je vynikajúci ☺
Na cesto:
🌼 80g pohánkovej múky
🌼 80g žitnej múky
🌼 cca 150 ml mlieka (resp. podľa potreby)
🌼 40g proteínu (ja som použila Impact Whey od MP - príchuť tiramisu)
🌼 3 vajcia
🌼 20g lyžica holandského kakaa
🌼 80g pohánkovej múky
🌼 80g žitnej múky
🌼 cca 150 ml mlieka (resp. podľa potreby)
🌼 40g proteínu (ja som použila Impact Whey od MP - príchuť tiramisu)
🌼 3 vajcia
🌼 20g lyžica holandského kakaa
Postup:
Žĺtka oddelíme od bielkov. Zmiešame múky, žĺtka, proteín, kakao. Prilievame mlieko (zo začiatku radšej menej.) V druhej miske si vyšľaháme bielka, ktoré jemne vmiešame do tuhého cesta. Ak je cesto stále tuhé, prilejeme viac mlieka. Prípadne ho ešte ochutíme nejakým sladidlom (stévia, flavdrops...). Cesto nalejeme do silikónovej formy a pečieme 30-40 min. na 180 st.
Na krém:
🌼 1 jahodový puding v prášku
🌼 200 ml plnotučnho mlieka
🌼 flavdrops (biela čokoláda alebo iná príchuť)
🌼 100g kyslej smotany 16%
🌼 150g nízkotučného tvarohu
🌼 1 jahodový puding v prášku
🌼 200 ml plnotučnho mlieka
🌼 flavdrops (biela čokoláda alebo iná príchuť)
🌼 100g kyslej smotany 16%
🌼 150g nízkotučného tvarohu
Na ozdobu:
🌼 1 balíček müsli srdiečok
🌼 50g čokolády
🌼 kávové zrná v čokoláde
Postup:
Najprv uvaríme jahodový puding z prášku. Použijeme 200 ml plnotučného mlieka a flavdrops na osladenie. Puding uvaríme hustý a až vychladne, pridáme ostatné suroviny (tvaroh, smotanu). Všetko dôkladne mixujeme do súvislej hmoty. Po vychladnutí cesta ho rozotrieme na vrchu. Postrúhame čokoládu a dozdobíme müsli srdiečkami a kávovými zrnami.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 kúsok (1/16):
Energia: 659 kJ
B: 7,6 g
T: 7 g
S: 15,5 g
B: 7,6 g
T: 7 g
S: 15,5 g
Dobrú chuť!
Danka Sali
Žádné komentáře:
Okomentovat