středa 19. října 2016

JEMNÁ KAKAOVÁ ROLÁDA S KOKOSOVÝM KRÉMOM

Zdravím všetkých milovníkov kokosu. Tí, čo kokosu zatiaľ neholdujete, po dnešnom recepte určite začnete :-D
Roláda obsahuje zdravé tuky a veľké množstvo bielkovín. Verím, že Vám bude chutiť, tak ako chutila aj mne :-)



Na cesto:
- 4 vajcia
- 1 čokoládový pudingový prášok
- 2 lyžičky holandského kakaa
- ľubovoľné sladidlo - ja som dala pár kvapiek flavdrops a 2 lyžičky kokosového nektáru

Na krém:
- 250g nízkotučného tvarohu
- 50g kokosového masla od Powerlogy
- ľubovoľné sladidlo - ja som použila opäť flavdrops

Postup:
Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich hustú penu. Následne k nej pridáme žĺtka, pudingový prášok, kakao a podľa chuti osladíme. Mixujeme do hladkej súvislej hmoty.
Na plech vyložený pečiacim papierom rozotrieme tento krém, resp. skôr penu, lebo konzistencia je stále dosť podobná bielkovej pene. Pečieme 10 min. na 200 st.

Po upečení vyberieme upečený plát aj s papierom z plechu a ešte horúci ho zmotáme. (Papier stále nechávame na roláde, neodlepujeme ho zatiaľ z nej.) Uložíme do chladničky cca na 1 hodinu.

Medzitým si pripravíme krém - dôkladne zmiešame tvaroh, kokosové maslo a osladíme. Vychladnutú roládu opäť rozmotáme a celú plochu rovnomerne potrieme krémom. Znova ju zmotáme, pričom teraz dávame pozor, aby sme dobre pri rolovaní pritláčali cesto ku krému a zároveň súčasne odlepujeme papier.

Zmotanú roládu opäť dáme vytuhnúť do chladničky aspoň na hodinu pred podávaním.


Nutričné hodnoty na celú roládu:

E = 4.279 kJ
B: 62 g
T: 54 g
S: 69 g


Ideálna na raňajky, poobede ku kávičke... kedykoľvek máte chuť!
Danka Sali

Žádné komentáře:

Okomentovat