neděle 16. října 2016

TEKVICOVO-ORECHOVÁ TORTA S KOKOSOVO-TVAROHOVÝM KRÉMOM A KAKAOVÝMI GUĽKAMI

Ahoojky!

Pozerám, že už ubehol mesiac, odvtedy, čo som pridala posledný recept. Ako začala škola, času na blogovanie ubudlo (insta aktivitu som našťastie zatiaľ zachovala :-D) Ale budem sa snažiť polepšiť :-)

Dnes mám pre Vás jeden celkom jednoduchý recept s využitím tekvice. Keďže je jeseň a tekvica je veľmi obľúbená surovina, využila som ju pri pečení aj ja.



Na cesto:
- 300g jemného tekvicového pyré
- 200g hruškového pyré
- 3 vajcia
- 170g celozrnnej ražnej múky
- 100g mletých vlašských orechov (môžu byť aj jemne nasekané)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 5g zmesi korenia (zázvor, pomarančová kôra, perníkové korenie)
- flavdrops (podľa potreby)

Na krém:
- 150g nízkotučného tvarohu
- 150g smotanového syru Fromello
- 100 ml hustého kokosového mlieka VirginCoconut
- flavdrops (podľa potreby)
- kokosová múka VirginCoconut (na zahustenie - podľa potreby)

Na kakaové guľky:
- 80g ovsených vločiek
- 40g strúhaného kokosu
- 2 lyžičky holandského kakaa
- 1 lyžica kokosového nektáru VirginCoconut
- voda (podľa potreby)

Na polevu:
- 40g horkej čokolády
- 2 lyžičky kokosového oleja VirginCoconut
- 10g nasekaných orechov

Postup:
Začneme prípravou tekvicového pyré. Tekvicu Hokkaido umyjeme, rozkrojíme, vyberieme jadierka a nakrájame na menšie kúsky. Uvaríme do mäkka a následne rozmixujeme do hladka. (Netreba šúpať, tekvica sa môže jesť aj so šupkou.)
2 sladké hrušky (200g) ošúpeme a rozmixujeme na hladké pyré tiež.
Zmiešame 300g tekvicového a 200g hruškového pyré, pridáme múku, mleté resp. jemne nasekané vlašské orechy, vajcia, korenie, prášok do pečiva a podľa chuti osladíme. Ja som použila pár kvapiek vanilkových flavdrops.
Cesto nalejeme do silikónovej formy a pečieme asi 40 min. na 180st., následne môžeme nechať ďalších 15-20 minút dosušiť pri nižšej teplote (120st.), alebo len vo vypnutej teplej rúre. Záleží od toho, akú máte formu - čím je forma väčšia a cesto je nižšie, tým sa Vám prepečie rýchlejšie.

Krém si pripravíme zmiešaním tvarohu, Fromella a hustého kokosového mlieka. Podľa tekutosti mlieka môžete mať krém buď vhodnej konzistencie, alebo ho budete mať príliš riedky, preto si ho môžete zahustiť kokosovou múkou. Opäť osladíme podľa chuti.
Hotový krém rozotrieme na vychladnuté cesto.

Guľky pripravíme opäť zmiešaním všetkých uvedených surovín. Vodu pridávame pomaly, ku koncu už radšej po kvapkách, inak Vám vznikne mokrá a veľmi rozpadavá hmota, z ktorej guľky nevytvoríte. (Ak sa Vám to stane, prisypte vločky/kokos.) Hmota by mala byť teda skôr suchšia, ale dobre tvarovateľná. Vytvarujeme z nej 8 guliek, ktoré necháme krátko stuhnúť v chladničke. Potom ich poukladáme na tortu do kruhu.

Nakoniec už len polejeme roztopenou čokoládou - pripravenou na vodnom kúpeli roztopením čokolády v kokosovom oleji a posypeme orechmi.



Nutričné hodnoty na 1/8 torty:

Energia: 1.773 kJ
B: 14 g
T: 24,5 g
S: 35,5 g




Dúfam, že sa Vám recept páčil a budem rada ak vyskúšate tiež. Prípadne mi napíšte, ako Vám chutilo.

A dúfam, že ďalší príspevok pridám skôr než zasa o mesiac :-D

Pekný deň :-)

Danka Sali



Žádné komentáře:

Okomentovat